Categories

 • Geen categorieën

Archives

  A sample text widget

  Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

  Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

  Training

  Programma ‘Vitaal in 7 stappen’ voor teams

  Stap drie is ‘where the magic really begins’. Met het hele team wordt ingezoomd op elk aspect van het Vitamodel. Dit doen we in een wekelijks samenzijn van 2,5 uur. Door de intensieve samenwerking rondom de aspecten wordt een stevige basis gelegd om dezelfde lijn door te zetten. De vitaliteit wordt nóg verder versterkt en verankerd in de werkomgeving.

  Dit wordt gerealiseerd door onze methode waarbij de 7 aspecten van vitaliteit worden geïmplementeerd in uw team / afdeling:

  1. Beweging – Het energieniveau van de deelnemer is het startpunt.
  2. Betrokkenheid – Door positieve deelname krijg je grip op het resultaat.
  3. Comfortzone – Bekwaamheid ten opzichte van uitdagingen.
  4. Mentaliteit – Een constructieve houding leidt tot betere samenwerking.
  5. Balans in geven/nemen – Beter leren omgaan met je energie.
  6. Doen – Effectief en efficiënt gedrag stimuleren.
  7. Trots – Het vieren en ervaren van succes.

  Praktijkgerichte training die werkt en resultaat oplevert

  De training ‘Vitaal in 7 stappen’  kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

  Wekelijkse groepssessies van 2,5 uur (week 1 t/m 3)

  De groepssessies worden gestart met een ‘sharing’. Dit is het delen wat er in een ieder omgaat, waarbij de andere deelnemers absoluut niet mogen reageren. Ervaringen worden uitgewisseld en men reflecteert op de afgelopen week zonder interrupties en onderbrekingen. In eerste instantie kan dit onwennig aanvoelen, maar naarmate het sharen vaker gedaan wordt tijdens het hele traject, voelt men zich veiliger om ook na de training open te communiceren onderling.

  In de tweede helft van elke groepssessie wordt één van de 7 aspecten behandeld volgens het VitaModel. Er kunnen opdrachten of oefeningen worden uitgereikt, die dan de week erop worden besproken.

  Professionaliteitsdag (week 4)

  Een professionaliteitdag kan worden ingezet om kennis en vaardigheden, die in mindere mate aanwezig zijn, bij te brengen. Hierbij kan men denken aan vaardigheden zoals het toepassen van effectief time-management, het toepassen van kernkwadranten, de slag maken naar zelfsturende teams, etc.

  Wekelijkse groepssessies van 2,5 uur (week 5 t/m 8)

  Zie uitleg bij week 1 t/m 3.

  Vitaliteitsdag (week 9)

  Deze laatste dag zal in het teken staan van vitaliteit. Men gaat aan de slag met bewegen, creativiteit, voice dialog en nog veel meer. Dit met als doel dat het team meer vitaliteit ervaart, dat iedereen zichzelf meer heeft laten zien en dat jullie als team een voorbeeld zijn voor de rest van de organisatie.

  Doorlopend coachingsgesprekken

  Tijdens de trainingsperiode krijgt iedere deelnemer 2 x 1 uur coaching. Hierin worden de 7 aspecten helemaal op de persoon afgestemd. Zie het als het fine tunen voor ieder individu op zich.

  Praktische info

  Locatie

  De groepssessies en coaching vinden (bij voorkeur) plaats binnen de eigen organisatie. De professionaliteitsdag en de vitaliteitsdag vinden plaats op een nader te bepalen externe locatie.

  Groepsgrootte

  Max. 12 personen. (Andere groepsamenstellingen in overleg)

  Doorlooptijd is minimaal 8 weken

  – 8 wekelijkse groepssessies van 2,5 uur

  – De vitaliteitsdag en de professionaliteitsdag kunnen optioneel worden ingezet.

  Inschrijven en prijs

  Offerte op aanvraag. Je kunt je hier inschrijven.

  We rekenen erop dat we ook úw team mogen inspireren!